انتشارات مشاوران آموزش

انتشارات مشاوران آموزش

ناشر علوم انسانی
انتشارات مشاوران آموزش

انتشارات مشاوران آموزش

ناشر علوم انسانی

کنکور سراسری

کارت ورود به جلسه کنکور 98

زمان دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سراسری سال 98

 از روز یکشنبه مورخ 9 تیر لغایت روز چهارشنبه مورخ 12 تیر ماه

 در حال حاضر کارت ورود به جلسه کنکور سراسری 98 منتشر شده و بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته است .

دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سراسری 98

 ------------------------------------------


گزارش زیر حاصل گفت‌وگو با رتبه 2 کنکور علوم انسانی سال97 است. در این گفت‌وگو از طنین زاهدی کیا در خصوص روزهای کنکور و نحوه درس خواندنش پرسش شده است.

طنین زاهدی کیا گفت: درس خواندن من حالت تصاعدی بالا می‌رفت روزی 10 ساعت اوج درس خواندنم بود، کلاس اضافی نمی‌رفتم فقط به مدرسه می‌رفتم و برمی‌گشتم، در خانه درس می‌خواندم.

او بابیان اینکه در روزهای درس خواندن برای کنکور از گوشی همراه خود نیز استفاده می کرده، اظهار داشت: از گوشی موبایل هم استفاده می‌کردم و هیچ چیز را تعطیل نکرده بلکه تعدیل کردم.

این‌طور نبود که یک سال قبل از کنکور را فقط درس بخوانم و هیچ فعالیت دیگری نداشته باشم، 2 سفر کوتاه همراه با خانواده داشتم، تلویزیون و فیلم‌های سینمایی می‌دیدم، کتاب‌های غیردرسی مطالعه می‌کردم و به همه کارهایم می‌رسیدم و سعی داشتم یک تعادلی میان امور زندگی‌ام برقرار کنم؛ البته این فعالیت‌ها به گونه‌ای نبود که به درس خواندنم لطمه‌ای بزند اما طوری برنامه‌ریزی می‌کردم که بتوانم انرژی کافی برای درس خواندن هم داشته باشم.

زاهدی‌کیا اعلام کرد: در این زمینه مشوق خاصی نداشتم اما خانواده و مدرسه لطف داشتند به من اما اینکه شخص خاصی مشوقم باشد خیر، بیشتر لطف آن‌ها شامل حالم می‌شد.

وی در رابطه با معدل خود گفت...  


 مصاحبه با رتبه دوم کنکور علوم انسانی 97

معدل پیش دانشگاهی 19.98 مدرسه فرزانگان (تیزهوشان) بودم، از کتاب‌های کمک درسی  استفاده می‌کردم و تست می‌زدم ولی کلاس کنکور نرفتم.

رتبه دوم کنکور علوم انسانی بیان کرد: نمی‌دانستم امروز اسامی نفرات برتر اعلام می‌شود فردا منتظر شنیدن آن بودم. خیلی هیجان‌زده شدم نه برای اینکه رتبه آوردم برای اینکه امروز خبر را به من دادند.

زاهدی‌کیا گفت: اگر خدا بخواهد قصد دارم در رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران به ادامه تحصیل بپردازم. به دوستان پشت کنکوری یا دانش آموزانی که سال آینده کنکور دارند فقط توصیه می‌کنم که تدوام در تلاش داشته باشند و خسته نشوند.

زاهدی‌کیا گفت: اگر خدا بخواهد قصد دارم در رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران به ادامه تحصیل بپردازم. به دوستان پشت کنکوری یا دانش آموزانی که سال آینده کنکور دارند فقط توصیه می‌کنم  که تدوام در تلاش داشته باشند و خسته نشوند.

به کنکوری ها توصیه می‌کنم به صورت متداول تلاش کنند، این که کسی بخواهد یک ماه یا دو ماه درس بخواند، رها کند و دوباره بخواهد درس بخواند درست و نتیجه‌بخش نیست؛ کسانی که در تمام طول یک سال پیش از کنکور به صورت مداوم مشغول به درس خواندن هستند نتیجه مطلوب‌تری خواهند گرفت، ممکن است بعضی روزها خسته‌کننده به نظر بیاید اما باید تحمل کرد و ادامه داد.

منبع: «مرکز ترویج علوم انسانی»


------------------------------------------------------------------------------

«تاثیر معدل در کنکور» بر حسب تراز داوطلبان است. برای ارتباط دادن نمرات نهایی دروس به نمرات کنکور سراسری از واحدی به نام تراز استفاده می شود. یعنی نمرات امتحانات نهایی و درصدهای کنکور سراسری را به تراز تبدیل می کنند تا بتوانند نمره نهایی داوطلبان کنکور را محاسبه و رتبه‌های کنکور را مشخص کنند بنابراین نمره کتبی نهایی و رتبه کنکور به تراز تبدیل خواهد شد.

داوطلبان رشته‌های علوم انسانی، ریاضی فیزیک می توانند در کنکور تجربی شرکت کنند و همینطور بالعکس. اما توجه داشته باشید که داوطلبان رشته علوم انسانی که دروسی چون فیزیک، شیمی و زیست را نخوانده اند و همچنین داوطلبان رشته تجربی که دروسی از جمله فلسفه، منطق و جغرافیا را نخوانده اند، جزو سوابق تحصیلی شان محسوب نخواهد شد. به همین دلیل، منظور از سوابق تحصیلی در قانون تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری نمره هریک از دروس مرتبط می باشد.

در سال های اخیر عبارت «تاثیر معدل در کنکور» برای کنکوری‌ها به دغدغه‌ای آشنا تبدیل شده است. طبق روال هر سال، در کنکور سراسری 98 نیز نمرات نهایی و سوابق تحصیلی داوطلبان در رتبۀ کنکور آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

در چند سال اخیر شاهد افزایش میزان درصد تاثیر مثبت سوابق تحصیلی بر قبولی داوطلبان کنکوری بوده ایم. در واقع معدل دانش آموزانی که دیپلم خود را از سال 1384 به بعد اخذ کرده اند، در کنکور سراسری موثر خواهد بود.

برای آگاه سازی داوطلبانی که با نحوه تاثیر سوابق تحصیلی در نتایج کنکور سراسری آشنا نیستند، لازم به توضیح است که: 


 تاثیر معدل در کنکور

"میزان تاثیر معدل در کنکور سراسری 98 حداکثر 30 درصد با تاثیر مثبت اعمال می شود."

افرادی که از سال 1384 به بعد دیپلم خود را در رشته های ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی گرفته اند معدل آن ها در کنکور سراسری اثرگذار خواهد بود.

در سال 94 بر اساس طرحی که تصویب شد معدل داوطلبان تاثیر قطعی در رتبه داوطلبان داشت. یعنی در صورت کسب معدل پایین در رتبه داوطلب تاثیر منفی داشت ، ولی خوشبختانه از سال 95 باز هم این تاثیر منفی لغو شد و تنها در صورت کسب نمره خوب در رتبه داوطلبان تاثیر مثبت خواهد داشت.

از امسال شاهد تاثیر مثبت 25 درصدی سوابق تحصیلی دبیرستان و تاثیر مثبت 5 درصدی نمره دروس نهایی پیش دانشگاهی داوطلبان خواهیم بود. داوطلبانی که نمرات خوبی کسب نکرده اند نباید نگران تاثیر منفی نمراتشان در کنکور 98 باشند چرا که تاثیر معدل در کنکور سراسری 98 حداکثر 30 درصد با تاثیر مثبت اعمال می شود.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

برنامه مطالعاتی برای کنکوری ها

برنامه ریزی درسی

درس خواندن بدون برنامه‌ ریزی و ترسیم نقشه راه به هیچ عنوان نتیجه بخش نیست مثل این می‌ماند که چشم بسته راه برویم! بنابراین برای گرفتن یک نتیجه خوب و افتخارآمیز و رسیدن به اهداف‌مان باید یک برنامه‌ریزی قابل اعتماد و اصولی داشته باشیم تا از زمان خود بیشترین استفاده را ببریم.
چنانچه برنامه‌ ریزی کنکور اصولی باشد، مسیر رسیدن به رشته و رتبه دلخواه را هموارتر میکند و به لحظه‌های زندگی‌ات نظم و آرامش می‌دهد.

خیلی از کنکوری‌ها این موضوع را میدانند اما نمی‌توانند برنامه ریزی کنکور مناسب و اصولی برای خود داشته باشند به همین خاطر بیشتر روزها دچار سردرگمی و ندانم‌کاری می‌شوند. اگر خواهان موفقیت در کنکور هستید حتما باید یک برنامه منسجم و دقیق و عملیاتی برای خودتان تنظیم کنید. 

انتشارات مشاوران آموزش برای تابستان امسال شما یک برنامۀ مطالعاتی برای درس های عمومی طراحی کرده‌ایم که با کمک آن می‌توانید 6 کتاب را با روزانه 3 ساعت مطالعه بخوانید و تمام کنید و حتی در طول تابستان چندین بار آن را مرور کنید: 

این برنامه پیشنهادی را هم خودتان دانلود کنید هم برای دوستان کنکوری خود بفرستید چراکه این برنامه برای همۀ رشته‌ها مشترک است:

 

دانلود برنامۀ مطالعاتی برای کنکوری‌ها
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ویژگی های رتبه برتر کنکور

ویژگی‌های مشترک رتبه‌ برترهای کنکور:

1- هدف مشخص و دقیق: 

داوطلبان موفق ازابتدا می‌دانند که چرا درس می‌خوانند؟ برای قبولی در چه رشته و چه دانشگاهی درس می‌خوانند؟ 

2- برنامه‌ریزی: افراد موفق با برنامه‌ریزی به خواسته‌های خود رسیده‌اند. آن‌ها تمام روز را با برنامه سپری می‌کنند و اجازه نمی‌دهند هیچ چیز مانع اجرای برنامه‌شان شود. برنامه‌ریزی از هدر رفتن زمان گران‌بهای شما جلوگیری می‌کند.

3- کنار گذاشتن مسائل حاشیه‌ای:

رتبه‌های برتر در سال سوم و چهارم دبیرستان تنها یک اولویت دارند، آن‌هم ساختن آینده‌ی درخشان است. به همین دلیل آن‌ها تمام مسائل حاشیه‌ای مثل: تلویزیون، موبایل، بیرون رفتن با دوستان و... را فدای هدفشان می‌کنند.

4- ساعت مطالعه و تست بالا:  
 

«زیاد بخوان، خوب بخوان» جمله‌ای است که رتبه‌های برتر در پاسخ به سؤال زیاد بخوانیم یا خوب بخوانیم می‌دهند. آن‌ها با توجه به شرایط کلاس‌ها و برنامه‌های‌شان، هر هفته بین 50 الی 70 ساعت درس می‌خوانند و تست می‌زنند. آن‌ها می‌گویند: «هر چه‌قدر هم که درس بخوانی درنهایت باید در کنکور تست بزنی؛ پس از همین حالا تست بزن.»

5- پشتکار: 

یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت، تداوم و پایداری است. تعداد زیادی از دانش‌آموزان خیلی زود کوتاه می‌آیند اما رتبه‌های برتر به تلاش خود ادامه می‌دهند. درواقع آن‌ها وقت کافی برای تلاش کردن در نظر می‌گیرند تا زحمت‌های‌شان به ثمر بنشیند. پس پشتکار داشته باشید.

6- شرکت در آزمون‌های برنامه‌ای: کنکور یک مسابقه‌ی مهم است. تمام تیم‌های ملی فوتبال قبل از حضور در جام جهانی با برگزاری بازی‌های تدارکاتی، خود را برای جام جهانی آماده می‌کنند. رتبه‌های برتر نیز برای موفقیت در کنکور در آزمون‌های برنامه‌ای شرکت می‌کنند تا نقاط ضعف و قوتشان را شناسایی کنند.

7- بررسی آزمون:

رتبه‌های برتر می‌گویند: «آزمون دادن بدون بررسی مثل این است که در آزمون حضور نداشته‌ای»؛ پس اگر در آزمون‌های برنامه‌ای شرکت می‌کنید، بررسی آزمون را هم انجام دهید، در غیر این صورت فقط وقت‌تان را هدر داده‌اید.

8- خواب منظم و کافی:

باور اشتباه اکثر دانش‌آموزان در مورد رتبه‌های برتر این است که آن‌ها شبانه‌روز درس می‌خوانند و اصلاً نمی‌خوابند؛ در حالی که هرگز چنین نیست. وقتی یکی از رتبه‌های برتر کنکور می‌گوید «من در سال چهارم هرگز 11 شب به بعد را ندیده‌ام» نشان از لزوم خواب منظم و کافی برای یک دانش‌آموز کنکوری است.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

توصیه های بسیار مهم برای کنکوری ها

یکی از شایع‌ترین مشکلات کنکوری‌ها در آزمون‌های آزمایشی و آزمون کنکور غلط‌های بسیار در پاسخ‌دهی به سوالات است و از آنجا که آزمون کنکور نمره منفی دارد و هر ۳ سوأل غلطی که می‌زنید یکی از سوألات درست را از بین می‌برد، اگر تعداد غلط‌ها زیاد باشد رتبه کنکور شما افت شدیدی میکند؛پس بهتراست سوأل‌هایی که به آن اطمینان ندارید را خالی بگذارید.

✅آزمون‌های آزمایشی خود را تحلیل کنید

حتماً بعد از روز آزمون پاسخنامه را جلوی خود بگذارید و با حوصله تمام سوالات را چک کنید و دلیل غلط‌های خود را پیداکنید. ممکن است بی‌دقتی کرده باشید، سوأل از بخشی آمده باشدکه فرصت نکردید آن را بخوانید، زمان کم آوردید یا اینکه واقعاً بلد نبودید. دفتری تهیه کنید و نکات مهم هر سؤالی را که اشتباه زدید، یادداشت کنید تا دیگر در آزمون‌های بعدی مشابه این سوأل‌ را اشتباه پاسخ ندهید. مطمئن شوید که پاسخنامه‌ را درست پر کردید و اشتباهی در انتقال به برگه پاسخنامه رخ نداده‌است.

✅پاسخ الله‌بختکی ممنوع

هیچ‌وقت سوأل شک ‌دار را پاسخ ندهید. می‌توانید کنارش علامت بزنید و در پایان آزمون دوباره به آن برگردید. اما تحت هیچ شرایطی یک گزینه را شانسی انتخاب نکنید.

حتی بین دو گزینه هم پیشنهاد ما این است که انتخاب نکنید و شانس‌تان را امتحان نکنید. بررسی‌ها نشان داده که ۸۰ درصد دانش‌آموزها در شرایط آزمون وقتی بین دو گزینه شک دارند دقیقاً گزینه نادرست را انتخاب می‌ کنند.


✅برای پاسخ‌دهی به سؤالات عجله نکنید

بار اول فقط صورت سوأل رو بخوانید و سعی کنید سوأل‌هایی که در آن صددرصد تسلط دارید را جواب دهید. بار دوم اگر وقت اضافه داشتید دوباره برگردید و روی سؤالات باقی‌مانده تمرکز تفکر کنید، اما نکته‌هایی که گفتیم را فراموش نکنید.

✅سیاه‌کردن دفترچۀ پاسخ‌نامه، هنر نیست

از خالی گذاشتن سوألات نترسید همیشه و مرتباً به خودتان یادآور شوید که اگر سوألی را خالی بگذارم بهتر از این است که به آن جواب اشتباه دهم. پس اگر جواب سوألی رو نمی‌دانید یا روی جوابش شک دارید، باخودتان صادق باشید و پیش از آنکه وسوسه شوید از آن سؤال بگذرید. حتماً سوأل‌ها بعدی را بلدید و با جواب درست می‌توانید درصد خود را بالا ببرید. همیشه یادتان باشد که حتی یک درصد هم می‌تواند رتبه شما را ب طرز باورنکردنی جابه‌جا کند.

------------------------------------------------------------------------------------------

تغییر کنکور و نحوه پذیرش دانشگاه ها

وزیر آموزش و پرورش خبر داد نتایج بررسی‌های کارگروه مشترک 2 وزارت‌خانه آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری برای تغییر کنکور و نحوه پذیرش برای دانشگاه‌ها به زودی اعلام می‌شود.

سیدمحمد بطحایی درباره تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تغییر کنکور و نحوه پذیرش برای دانشگاه‌ها گفت: «بر حسب فرمایش‌های مقام معظم رهبری و تکلیف این موضوع به آموزش و پرورش، کارگروهی با همکاری وزارت علوم تشکیل شده است که گزارش و نتیجه بررسی‌های آن به زودی اعلام می‌شود.»

وزیر آموزش و پرورش افزود: «سهم کنکور فعلی برای ورود به دانشگاه و مراکز آموزش عالی باید تا سه سال آینده کاهش پیدا کند و به جای آن پیشینه تحصیل دانش‌آموزان افزایش پیدا کند.»

او ادامه داد: «برای رسیدن به این هدف در حال استاندارد کردن آزمون‌ها و امتحانات نهایی هستیم.»

توصیه رهبر انقلاب به مسئولان آموزش و پرورش؛ 
  فکر و تصمیم دقیق کارشناسی درباره کنکور بود.

ایشان گفتند: «دانشگاهها می گویند در سالهای اخیر صندلی خالی هم داشته اند، لازم است کارشناسان با بررسی عمیق درباره «بودن یا نبودن کنکور، ادامه آن به شکل فعلی یا تغییر آن»، تصمیم گیری کنند و مسئولان مربوط این تصمیمات را اجرا کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای «معاونت پرورشی» را از بخش های بسیار مهم آموزش و پرورش برشمردند و با ابراز خرسندی از اقداماتی که در این زمینه انجام شده است، افزودند: البته در ساختار، نیروی انسانی پرانگیزه و منابع مالی نقص هایی وجود دارد که وزیر محترم باید دنبال کند تا معاونت پرورشی به معنای حقیقی آن محقق شود.

------------------------------------------------------------------------------------------------

چگونه برای کنکور جمع بندی کنیم؟

با راه و روش معمولِ خودتان، جمع‌بندی کنید

هر داوطلب با توجه به شیوۀ خاص خود در مطالعه و توان یادگیری‌اش یک برنامه جمع‌بندی تنظیم کند. به عنوان مثال، اگر داوطلبی در گروه آزمایشی علوم انسانی در روانشناسی ضعیف است در دوره جمع بندی سعی می کند تا مباحثی از این درس را که قبلاً مطالعه نموده چندین بار مرور، تست زنی و سپس رفع اشکال کند، اما داوطلب دیگری سعی می کند تا در دوران جمع بندی، بیشتر وقت خود را روی تست زنی سرعتی و رفع اشکال تستی خود قرار دهد، زیرا او در تست زنی ضعیف است.

مدیریت زمان 

حتما می دانید که در کنکور درس خواندن و دانش بالا تنها بخشی از کار بوده و بخشی دیگر مربوط به مهارت های تست زنی و آزمون و… است. پیش از این شاید برای‌تان تست زنی به صورت زمان دار اهمیت چندانی نداشت ولی در این دوران بسیار اهمیت پیدا می کند. شما نیاز دارید دروسی که در طول سه سال مطالعه کردید را تنها ظرف چهار ساعت کنکور پاسخ دهید، این مورد اهمیت سرعت عمل و مدیریت زمان را نشان می دهد. برای بالا بردن سرعت عمل‌تان در پاسخگویی به سوالات، مجموعه سوالات دروس مختلف را به صورت آزمونی کار کنید. زمان هر درس را مطابق کنکور در نظر بگیرید و تمام سعی‌تان این باشد در مدت زمان تعیین شده به سوالات پاسخ دهید. 

مرور تست‌های غلط 
 

در طول سال به شما داوطلب پرتلاش توصیه کردیم تست هایی را که غلط پاسخ داده‌اید، نشان دار کنید. تست‌های نشان‌دار بسیار ارزشمند هستند و ارزش‌ آن‌ها در آزمون‌های جامع صدچندان می‌شود. یکی از منابع مورد اعتماد برای اینکه بدانید در کدام قسمت ها اشکال دارید همین تست های نشان دار است. سوالاتی که نشان دار کرده‌اید را دوباره پاسخ دهید و اشکالات خود را با مراجعه به پاسخنامه و یا کتاب درسی برطرف کنید.

بازخوانی و یادآوری مطالب گذشته

خواندن مطالب جدید به دلیل بالا بودن حجم مطالعاتی در این دوران توصیه نمی شود. بهترین کار این است مطالبی را که قبلا مطالعه داشته اید جمع بندی و مرور کرده تا بتوانید مهارت بالای پاسخگویی در آن ها کسب کنید. در این دوران برای مرور از خلاصه‌هایتان استفاده کنید اگر خلاصه نویسی نداشته اید می توانید از کتاب های جمع بندی استفاده کنید. مطالبی را که نیاز به تکرار و مرور دارند، از مباحثی که کمتر به این کار نیاز دارند، تفکیک کرده و تعداد و مقدار مرورها را نسبت به نیاز خود مشخص کنید. مرور دروس، نه خیلی ریز و وسواسی و نه خیلی سرسری باشد. ترجیحا فقط منابع و جزواتی را که خوانده اید دوره کنید و از منابعی که در طول سال استفاده نکرده‌اید استفاده نکنید.

نقاط ضعف، نقاط قوت

ممکن است درسی برای شما داوطلب کنکور نقطه قوت باشد و بالعکس درسی برای شما نقطه ضعف باشد. در این دوره هم روی نقاط ضعف خود و هم روی نقاط قوت خود تمرکز کنید. برای دروسی که در آن قوی هستید با تست زنی بیشتر و مرور چندین باره مهارت خود را به اوج برسانید، همچنین ضعف در دروس مختلف را با دوباره خوانی مباحث و رفع اشکال برطرف کنید.

اختصاص زمان بیشتر به مباحث مهم‌تر

فرصت کوتاه باقی مانده تا کنکور به شما این اجازه را نمی دهد که بیشتر وقت و انرژی خود را روی مباحث کم اهمیت بگذارید. منظور از مباحث کم اهمیت مطالبی هستند که در کنکور بودجه بندی کمی دارند. بنابراین عملکرد هوشمندانه شما می تواند مباحث با اهمیت زیاد را در اولویت قرار دهد. برای اینکه مباحث سوال خیز را شناسایی کنید، حتما بودجه بندی کنکور در رشته خودتان را بررسی کنید. البته مطالعه گزینشی برای کسانی که مطالعه بسیار خوبی داشته اند و می خواهند جزو رتبه های برتر شوند توصیه نمی شود! گزینش مباحث مهم برای کسانی اهمیت دارد که تا به اینجای کار کتاب های درسی را تمام نکرده و مطالعه ناقصی داشته اند.